Spørsmål og svar

 

Hva er Restylane?
Hva er Restylane laget av?
Hva skiller Restylane fra andre hyaluronsyreprodukter?
Hvem utfører behandlinger med Restylane?
Hvem lager Restylane?
Hva er forskjellen på Restylane og muskeldempende middel

 

Hvor lenge varer en behandling med Restylane?
Hvordan foregår en behandling?
Gjør behandling med Restylane vondt?
Kan det være skadelig?
Hvem bruker det?
Hvor brukes Restylane?

 

Hvor lenge virker det?
Hva skjer dersom jeg ikke ønsker å vedlikeholde behandlingen. Blir det verre enn før da?
Hva er prisen for en behandling med Restylane?
Hva betyr autorisert Restylane-behandler?
Hvordan vet jeg at en behandler er en autorisert Restylane-behandler?
Hva bør du passe på etter en behandling med Restylane?

Hva er Restylane?

Verdens ledende dermale fyllstoff for hudforyngelse og estetisk korrigering av ansiktstrekk.
Både sikkerheten og effekten av Restylane er klinisk dokumentert, og støttes av omfattende kliniske studier foretatt over 16 år og med over 20 millioner behandlinger.Restylane er det klare førstevalget for estetiske behandlere verden over, og er ansett som The Gold Standard innad i bransjen.

Hva er Restylane laget av?

Restylane er en gel basert på hyaluronsyre, et stoff som finnes naturlig i kroppen.Gelen injiseres rett under huden, og gjenoppretter volum og strukturer uten å påvirke mimikk. Produktet gir umiddelbare og langvarige fordeler uten å være permanent, slik at du står fritt til å vedlikeholde virkningen.

Hva skiller Restylane fra andre hyaluronsyreprodukter?

Restylane er basert på Galdermas unike og patenterte NASHA™ teknologi, som gir Restylane-produktene noen helt unike egenskaper.

De tre viktigste egenskapene er: 
1. Restylane er under 1 % modifisert. Det betyr at Restylane er nesten identisk med kroppens egen hyaluronsyre. Noe som gjør at kroppen gjenkjenner produktet som sitt eget, og dermed lar det være i fred. Dette gir lang varighet og svært liten grad av betennelsesreaksjoner.
Andre produkter på markedet har en modifisering fra 7 – 60 %, og da sier det seg selv hva som skjer.
2. Restylane har vevstilpassede produkter med kontrollerte gelpartikkelstørrelser. Dette gir overlegen løftekapasitet, lang holdbarhet og ikke minst at produktet forblir på injeksjonsstedet. Hadde produktet bestått av tyntflytende gel, ville det fort bare forsvunnet ut i vevet, og resultat hadde blitt borte veldig fort.
3. Sikkerhet og trygghet.Restylane har et unikt støtte- og opplæringsapparat for sine samarbeidspartnere, noe som selvfølgelig også er en stor trygghet for deg som kunde.
Det kommer stadig flere kopiprodukter på markedet, som alle lover mer enn den andre. Utfordringen er at det er stor forskjell på teoretiske modeller og praktisk anvendelse. Det aller viktigste er at produktene er dokumenterte og trygge. Husk at man her sprøyter stoff inn under huden på mennesker. Da begynner man absolutt ikke å eksperimentere.

Hvem utfører behandlinger med Restylane?

I Norge er det er kun leger, plastikkirurger, tannleger, samt sykepleiere med skriftlig attest fra lege som får utføre injeksjoner med Restylane.

Hvem lager Restylane?

Galderma, et av verdens ledende selskap innen dermatologi.

Hva er forskjellen på Restylane og muskeldempende middel?

Restylane fyller ut rynker/furer eller tilfører volum i områder hvor man har tapt fylde. Restylane behandler de statiske linjene i ansiktet. Det vil si de linjene/ rynkene du har i ansiktet når du ikke benytter mimikk. Muskeldempende middel injiseres i utvalgte ansiktsmuskler, og får muskelen til å slappe av. Dermed glattes rynker ut . Muskeldempende middel behandler de dynamiske linjene i ansiktet. Det vil si de linjene/rynkene som oppstår i ansiktet når du benytter mimikk.

Bruk av muskeldempende middel er ofte forbundet med at kunde kan miste mimikk. Restylane fyller ut rynker/ furer, er naturlig og trygt og påvirker ikke mimikk. Det er viktig å understreke at behandling med Restylane og muskeldempende middel ofte kombineres for optimalt resultat. Konferer din behandler om hva som er best for deg.

Hvor lenge varer en behandling med Restylane?

En av de store fordelene ved Restylane er at effekten er langvarig, men ikke permanent. Varighet vil alltid være noe individuelt avhengig av indikasjon, hudtype, livsstil, alder, medisiner, kjønn osv. Etter den første behandlingen anbefales normalt oppfølgingsbehandling rundt hver 9–12 måned. Behandling av lepper varer normalt i 4-6 måneder. Mange opplever at varigheten er enda lenger, spesielt ved gjentagende behandlinger. Dette dokumenteres også i studier, men vi ønsker ikke å love mer enn det vi kan holde.

Hvordan foregår en behandling?

Etter en samtale om hva slags behandling du ønsker, injiseres små mengder Restylane i huden. Det tilfører derved fuktighet, struktur og naturlig volum som jevner ut synlige linjer, gir finere konturer eller fyldigere lepper.

Gjør behandling med Restylane vondt?

Dette er individuelt og avhengig av indikasjon og teknikk. De fleste påfører en enkel bedøvelse (Pliapel bedøvelseskrem) på huden før behandling. Restylane leveres i tillegg både med og uten integrert bedøvelse, samt med spesialdesignede svært tynne nåler (29G).

Kan det være skadelig?

Restylane er naturlig med veldig lav risiko for bivirkninger. Det er en av de mest brukte og testede produktene i verden, med over 20 millioner behandlinger siden Restylane ble lansert i 1996. Man kan få små irritasjoner i huden etter injeksjon som forsvinner etter 1-2 dager. Leppeforstørrelser kan gi hovne lepper i noen dager. I noen få tilfeller kan det gi hevelser og blåmerker, som også forsvinner etter en kort stund. Sikkerhet og effekt av Restylane støttes av flere uavhengige, kliniske forskningsrapporter.

Hvem bruker det?

Det varierer veldig hvem som ønsker en behandling med Restylane. Det kan være voksne som vil ha en hudforyngende effekt, eller de litt yngre som ønsker å forebygge rynker med Restylane. Noen ønsker bare å fylle ut sinnarynken eller nasolabial linjen (linjen fra nesen ned til munnen). Andre ønsker myke lepper eller mer volum, og det er et økende antall menn som bruker Restylane for å forbedre ansiktskonturene.

Hvor brukes Restylane?

Restylane er fleksibelt og kan brukes til å jevne ut linjer i ansiktet, få fyldigere lepper, forme ansiktskonturer. Restylane kan også brukes på hals, decollète og hender for å få en glattere hud.

Hvor brukes Restylane mest?

De vanligste behandlingene med Restylane brukes på:

Hvor lenge virker det?

De fleste ser på det som en stor fordel at effekten av Restylane er langvarig, men ikke permanente. Det gir kontroll over eget utseende. Det er individuelt hvor lenge en behandling virker, og påvirkes blant annet av indikasjon, hudtype, livsstil, alder, medisiner, kjønn osv. Etter den første behandlingen anbefales normalt oppfølgingsbehandling rundt hver 9-12 måned. Mange opplever at varigheten blir lenger ved gjentagende behandlinger. Dette dokumenteres også i studier, men vi ønsker ikke å love mer enn det vi kan holde. Behandling av lepper varer normalt i 4-6 måneder. «Tear through» behandling og øreflipp er eksempler på behandlinger hvor varigheten kan være 2 – 3 år.

Hva skjer dersom jeg ikke ønsker å vedlikeholde behandlingen. Blir det verre enn før da?

Nei, snarere tvert imot. Studier og mangeårig erfaring viser at Restylane stimulerer/ hjelper kroppen til å produsere mer kollagen, så uansett vil det bli bedre enn utgangspunktet.

Hva er prisen for en behandling med Restylane?

Dette er individuelt, samt avhengig av indikasjon og tidligere behandling. Normalt starter en behandling på ca. 3400 kr og oppover. De fleste klinikker tilbyr gratis og uforpliktende konsultasjoner, hvor du vil få forespeilet konkret pris og riktige forventninger.

Hva betyr autorisert Restylane-behandler?

Ordningen ble innført av Galderma 1. januar 2009, for å gi bransjen og behandlere som jobber med Restylane en bedre kompetansehevning og kvalitetsfølelse. Autorisert Restylane-behandler innebærer at personen har gjennomført og bestått både teoretiske og praktiske produkt- og injeksjonskurs i regi av Galderma, samt er oppdatert på de nyeste behandlingsteknikkene. Som kunde kan du være sikker på at behandleren har relevant medisinsk bakgrunn, og at du vil få tilbud om behandling med Restylane. Galderma gjennomfører i Norge over 40 ulike kurs i året for sine samarbeidspartnere. I tillegg kommer kurs og konferanser i utlandet. Kursene har ulike fokusområder innenfor teknikk, indikasjoner, anatomi, helhetsforståelse, komplikasjonshåndtering osv., samt ulike kompetansegrader. Autoriserte Restylane-behandlere i Norge innehar med andre ord en solid kompetanse og erfaring, og har vår fulle støtte.

Hvordan vet jeg at en behandler er en autorisert Restylane-behandler?

Behandleren skal alltid bære gyldig ID-kort godt synlig under konsultasjon og behandling. ID-kortet fornyes hvert år, og innehar navn, bilde og behandlers kompetansenivå. Klinikken skal også alltid finnes på «Finn Klinikk». Ikke la deg lure av useriøse aktører. Klinikken også skal ha Certified Restylane Clinic på sine hjemmesider.

Hva bør du passe på etter en behandling med Restylane?

Normalt sett kan man gjenoppta alt av aktiviteter rett etter behandling, men vi anbefaler allikevel følgende:

1. Ikke legg på sminke over injeksjonsstedet før etter et par timer. Årsaken er risiko for infeksjon.

2. Vent med hard fysisk trening til det har gått 24 timer. Årsaken er igjen å holde faren for infeksjon på et absolutt minimum.

3. Frem til den første hevelsen og rødheten er forbi, skal du ikke utsette det behandlede området for sterk varme (f.eks. solarium eller soling) eller streng kulde.

4. Hvis du bruker aspirin (acetylsalisylsyre) eller liknende legemidler, vær oppmerksom på at disse kan forsterke blåmerker og blødninger på stikkstedet.

Spør alltid etter ID-kort for din egen sikkerhets skyld.


Copyright © Restylane Norge / Hoffsveien 1A, 0275 Oslo

Ønsker du å være demomodell eller holde deg oppdatert med siste nytt fra Restylane? Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Følg oss på: