Aldring baklengs

Aldring baklengs

Alle vil se godt ut for sin alder, og den viktigste kapital med årene er god helse. Her er oppsummert noen interessante forskningsfunn:

Telomerer

leung_cindyForsker Cindy Leung ved University of California, San Francisco School of Medicine forteller; «Noe av det mest spennende er forskning på det som kalles telomerer; de er på tuppen av kromosomene og beskytter DNA mot skader. I løpet av alderen blir disse telomerene kortere, og spesielt røyking, stress og overvekt fremskynder denne prosessen. Korte telomerer assosieres med høyere risiko for kronisk sykdom, men kan også få oss til å se eldre ut.»

 

 

 

Sukker

soda-sugar-cubesSukkerholdig brus, og sukker generelt, øker ikke bare livvidden, men forkorter også telomerene. Funn hos Harvard Medical School viste at de som drakk bare 2,5 dl sukkerholdig brus daglig hadde kortere telomerer enn de som ikke drikker brus. En ½ liter sukkerholdig brus om dagen ble assosiert med 4,6 år biologisk aldring, omtrent som røykere – sier Leung, en av studiets forfattere.

 

 

Middelhavskost
Salad with salmonProfessor i medisin, Immaculata DeVivo, ved Harvard Medical School sier; «Du vet noen ganger kan 70 åringer se ut som om de er 90. De har sannsynligvis kortere telomerer. Vi vet at Middelhavsdiett – rik på frukt, grønnsaker, nøtter, helkorn, fisk og olivenolje og moderat med rødvin – bedrer helsen. Forskere ved Brigham and Women’s Hospital i Boston oppdaget nylig at Middelhavsdietten kan være sunnere enn andre dietter for å hindre at telomerene blir kortere. Kvinner på Middelhavskost hadde lengre telomerer. Vår studie viste at det er mulig å trekke minst 1 ½ år fra din biologiske alder med små endringer i kostholdet.

 

 

 

iStock_000002208140_MediumBehandling
Dermatolog Robert Anolik i New York’s Laser & Skin Surgery Center forteller at visse typer lasere stimulerer produksjon og bedring av kollagen og elastin, og gjør huden yngre.
Galdermas kommentar; Restylane består av en rekke produkter for estetisk injeksjonsbehandling som reduserer linjer og rynker, samt forbedrer hudens kvalitet, struktur og elastisitet. Restylane Skinboosters er et konsept som gir dyp gjenfukting av huden innenfra.*

 

Trening
iStock_000019077321_MediumForskning viser at en aktiv livsstil virker inn på både mental og fysisk helse. Nå viser det seg at trening også kan trekke år fra ditt utseende. Forskere ved McMaster University Medical Center i Ontario, Canada, fant at de som deltok i moderat utholdenhetstrening i 30-45 minutter to ganger i uken i tre måneder utviklet yngre hud og hudfarge. På mikroskopisk nivå var huden deres 20 år yngre, seir nevrolog Mark Tarnopolsky, som ledet studien. Les mer om denne studien her

 

Les mer om antiaging her

Kilder:
https://www.ucsf.edu/news/2014/10/119431/sugared-soda-consumption-cell-aging-associated-new-study
http://www.bmj.com/content/349/bmj.g6674
http://www.harpersbazaar.com/beauty/skin-care/a10434/how-to-age-backward-0415/
* International Society of Aesthetic Plastic Surgery, www.isaps.org


Vi vil høre din mening. Gi oss din kommentar.
Copyright © Restylane Norge / Hoffsveien 1A, 0275 Oslo

Ønsker du å være demomodell eller holde deg oppdatert med siste nytt fra Restylane? Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Følg oss på: